17 juni 2013

Bilder från hela galahelgen

Efter en intensiv och trevlig helg kan vi summera årets Sápmi Awards. I detta fall med bilder tagna av Carl-Johan Utsi.

Vegard Stormo kockar. Foto: Carl-Johan Utsi/carljohanutsi.com

Årets vinnare i Samisk matkonst och kunskap - Vegard Stormo - arbetar i köket under kocktävlingen. Vegard vann med recepten:

- Halstrad sik med rostad hvitkål, rabarbra smörsås, halstrad löya och gjedd rom

- Helstekt ren höyrygg med kremad skogsvamp, rostad rentunga , selleri och potatis mos

- Renblodpannkaka med vispat krem, lune åkerbär, sitronmelisse, mynte och rabarbra

 

Henrik Kaddik kockar. Foto: Carl-Johan Utsi/carljohanutsi.com

Henrik Kaddik. Henrik lagade:

- Gravad halstrad sik med gräslöksslungad gäddrom, med kokt skivad potatis

- Smörstekt guarpi med rostad blodpalt tillsammans med morikastekt rensadel och syltad trumpetsvamp

- Joumocrème, smaksatt med kvanne och åkerbär med sockerstekt rabarber

 

Kristoffer Åström kockar. Foto: Carl-Johan Utsi/carljohanutsi.com

 Kristoffer Åström. Vegard tävlade med:

- Salthalstrad sik med jåmoe, lös äggula och gäddrom

- Rimmat renhjärta med kokt rentunga, gräddkokt vitkål och renmärg

- Rabarberbakelse

 

Lemet Aslat K Eira kastar. Foto: Carl-Johan Utsi/carljohanutsi.com

 Lemet Aslat K Eira under renskötartävlingen

 

Torbjörn Nutti kastar. Foto: Carl-Johan Utsi/carljohanutsi.com

 Torbjörn Nutti

 

Prisutdelning duodji, design och konst. Foto: Carl-Johan Utsi/carljohanutsi.com

 Martin Kuorak - vinnare i Duodji, design och konst - får diplom av juryns ordförande Mari-Ann Nutti och fjolårssegraren Maj-Doris Rimpi

 

Prisutdelning samisk matkonst och kunskap. Foto: Carl-Johan Utsi/carljohanutsi.com

 Vegard Stormo mottager prischecken av fjolårets segrare i matkategorin - Marin Jönsson

 

Pristudelning renskötare. Foto: Carl-Johan Utsi/carljohanutsi.com

 Nils Åstot - vinnare i Kunnig renskötare i Sápmi

Foto: Carl-Johan Utsi/carljohanutsi.com